Turistična kmetija Linč se nahaja na osrednjem trgu naselja Rodik, ob tradicionalnem vaškem vodnjaku. Vas leži na nadmorski višini okoli 600m, na stičišču Krasa, Brkinov in slovenske Istre. Edinstvena geografska lega naselja, urejenost vasi, gostoljubnost prebivalcev in odlična gostišča so že od nekdaj privabljala izletnike in mestno gospodo, ki so si v Rodiku privoščili oddih, nedaleč stran od mestnega vrveža.

Rodik je že od nekdaj veljal za razvito vas, prebivalcev pa se je držal podjeten sloves. Temu so botrovale tudi dobra železniška in cestna povezava, razvita trgovina, živinoreja in sadjarstvo, že v času Marije terezije pa so v vasi zgradili lasten vodovod, ki je bil v zadnjem desetletju popolnoma obnovljen. V osrednjem delu vasi Rodik se nahaja spomenik padlim borcem druge svetovne vojne, obiskovalci si lahko ogledajo tudi rodiške zgodovinske ostanke rimskega gradišča Ajdovščina, tradicionalno vaško štirno, korita, kamnite portale, nedaleč stran pa stoji tudi cerkev svete Trojice iz leta 1647.

Turistična kmetija Linč je odlično izhodišče za ogled nekaterih naravnih znamenitosti v okolici …

Raznolikost narave, okoliške znamenitosti in bogata kulturna dediščina zagotavljajo obilo možnosti za preživljanje prostega časa. Od juga proti severu je Rodik obkrožen z griči in vzpetinami, primernimi za krajše sprehode in pohode različnih zahtevnosti. Kolesarske poti prepredajo okoliške travnike in hribe, nedaleč stran pa se nahajajo tudi plezalne stene različnih zahtevnostnih stopenj. Turistična kmetija Linč je odlično izhodišče za ogled nekaterih naravnih znamenitosti v okolici ali za aktivno preživljanje prostega časa.
Park Škocjanske jame

Regijski Park Škocjanske jame leži v jugozahodnem delu Slovenije, na matičnem Krasu. Škocjanske jame so zaradi edinstvene naravne in kulturne dediščine vpisane v seznam svetovne dediščine pri UNESCU, prostornostjo dvoran in podzemnimi soteskami pa zavzemajo prav posebno mesto med več kot osem tisoč jamami v Sloveniji. Sestavlja jih splet enajstih jam, udornic, ponorov, naravnih mostov. Jame krasijo številni raznobarvni in orjaški kapniki različnih oblik, orgle in prelepe ponvice. Skozi Škocjanske jame teče reka Reka, ki daje celotnemu spletu poseben pečat.
Kobilarna Lipica

V nenavadni pokrajini, kamniti, a porasli z nizkim grmičevjem, borovimi gozdički in vinogradi, je Lipica, kulturni spomenik evropskega in svetovnega slovesa. Ob slovensko-italijanski meji, sredi bujno zelene oaze, kjer so ob poteh zasajeni drevoredi, drevesa v njih pa večinoma stara med sto in sto šestdeset let, se že več kot štiri stoletja razvija Kobilarna, zibelka lipicancev, izjemno cenjenih konjev, ki jih odlikujejo odločen in graciozen korak.
Grad Socerb in Sveta jama

Socerb je v vseh letnih časih priljubljena točka številnih rekreativcev. Z grajskega obzidja se širnih daljav željnemu očesu razprostira prekrasen razgled na Trst in velik del Istre. Pod njim pa se nahaja podzemna jama Sveta jama, za ogled katere se je potrebno predhodno naročiti.


Jama Vilenica

Je najstarejša turistična jama v Evropi (že od leta 1633). Nekoč je s svojimi podzemnimi dvoranami močno burila domišljijo obiskovalcev in domačini so verjeli, da v njej prebivajo dobre vile. Tako je Vilenica tudi dobila svoje ime.

Več…


Kolesarjenje

Razgibana pokrajina z neštetimi lahko opaznimi, pa tudi skritimi naravnimi lepotami, so idealna izbira za kolesarske počitnice. Prav vsak kolesar najde zase primerne poti, zaradi vpliva sredozemskega podnebja pa je kolesarjenje možno skoraj skozi vse leto.

Več…


Postojnska jama

Je največja jama klasičnega krasa in hkrati najbolj obiskana turistična jama v Evropi. Sestavlja jo splet 20 kilometrov zakapanih rovov, galerij in dvoran, ki jih je danes mogoče občudovati z udobno vožnjo s turističnim vlakom.

Več…


Slavnik, primorski tisočak

Ob jasnem dnevu se na vrhu Slavnika pogled odpre vse do vrhov Kamniških, Julijskih, Karnijskih Alp, Dolomitov, vrhov Čičarije, Učke in Snežnika. Najlepši razgled pa je prav na Brkine, Čičarijo, kraško planoto, Šavrinsko gričevje in bleščečo modrino Jadranskega morja.

Več…


Golf igrišče

Golfsko igrišče Lipica leži v tipični kraški pokrajini, senco mu dajejo stoletni hrasti. Milo mediteransko podnebje omogoča igranje golfa v vseh letnih časih. Ima devet igralnih polj z igriščem za vadbo in dve vadbeni zelenici.

Več…


Pohodništvo

Za vse ljubitelje pohodništva je lega turistične kmetije Linč odlična, saj je v bližini mnogo zanimivih poti. Za zahtevnejše pohodnike pa se v bližini vije rdeča pot mednarodne transverzale Via Alpina, ki začne svojo pot v Trstu.

Več…


Divaška jama

Z množico udornih dolin in brezen je jama del nekdaj aktivnega jamskega sistema, ki ga je na tem območju oblikovala Reka. Je izvrstna priložnost za spoznavanje in razumevanje razvoja kraških pojavov na Krasu. Skozi dolgo geološko zgodovino se je skoraj v celotnem rovu odložilo veliko sige, ki z zanimivimi tvorbami krasi njeno notranjost. Že v preteklosti so Divaško jamo obiskovale znane osebnosti. Med njimi velja izpostaviti prestolonaslednika princa Rudolfa, po katerem se je nekaj časa tudi imenovala, in slovitega psihoanalitika Sigmunda Freuda.

Več…